Les finques

La sobrecollidora vista de la Serra del Montsant (situada al Nord de la comarca) no és un accident. Durant segles els agricultors anteriors a nosaltres sabien que el millor raïm ve de les vessants que miren al nord, millor protegides de l’intens sol de l’estiu. Aquí i allí, a través de les nostres vinyes de Porrera, hi ha el que denominem “roquers”, roques sobresortides del sòl, i que estan profundament penetrades per les arrels dels ceps que busquen aliment. 

MAS D’EN CAÇADOR
 .

És una finca de 2ha de sòl de pissarra trencadissa – Llicorella – amb pendents sense abancalar. Vinya vella de 70 i 90 anys amb igual proporció de Garnatxa i Carinyena, que composa la major part del vi “Roquers de Porrera”. Es troba situada a 500 metres sobre el nivell del mar, cara nord.

Dels 12.000 a 15.000 ceps, els anys més bons, es veremen uns 4.000/5.000 kg de raïm, amb una producció que oscil·la entre 300/400 grams per cep.

.

MAS D’EN FERRAN
 .

Són 5ha de terrasses de 2 a 3 metres d’ample on hi ha plantat Garnatxa, Cabernet Sauvignon, Merlot, i Syrah. Contribueixen a arrodonir el nostre Roquers de Porrera i són la font pel Marge.

Té una proporció de 2000 ceps/ha que produeixen d’1,5 a 2kg per cep.

.

IMG_1088 .
 .
ELS ARBRES
 .

Finca de 1’2ha formada per estretes terrasses excavades a la pissarra “Llicorella”, van ser plantades l’any 2008 amb Carinyena i Merlot. El raïm d’aquesta finca és utilitzat per la elaboració del vi “Marge”.